Tıbbi İnsani Yardım [7.] Atölyesi: Sel Felaketi – Tayland 2011 gerçekleştirildi.

Bu ayki atölyemizde 7 Ocak 2018 tarihinde Gazi Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları katılımıyla, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Haziran 2017 raporuna göre 800’den fazla kişinin hayatını kaybettiği 2011 Tayland Sel Felaketini ele aldık.

Günümüze kahvaltı ve tanışma ardından, isimlerini 2011 Tayland Sel Felaketinden en çok etkilenen şehirlerden alan 6 grup halinde atölyeye başladık. Kılavuz sorular, anahtar kelimeler ve moderatörlerin de yardımı ile 1 saatlik araştırma sonunda atölyenin sunum kısmına geçtik. Her gruptan birer temsilci ile oluşan yeni gruplarda her bir kişi bir önceki gruptaki araştırma sonuçlarını sundu. Böylece herkes sunum yapmanın heyecanını tattı ve tüm konuları dinlemiş oldu.

Günün sonunda ise öğrenilen bilgileri tekrar etmek için 30 soruluk online bir yarışma düzenledik. Kıyasıya geçen yarışmanın sonunda 1. olan arkadaşımıza hediyesini verdik. Araştırma, öğrenme, sunum yapma ve yarışma ile keyifli bir günü geride bırakmış olduk.

Araştırma Grupları ve Konular:

1. Roi Et Grubu: Dünya Sağlık Örgütü’nün 2011 Tayland Sel Felaketine yapmış olduğu tıbbi yardımlar, Dünya Sağlık Örgütü kuruluş hikayesi ve yönetim organları
  2. Ayudhya Grubu: 2011 Tayland Sel Felaketinin doğrudan sebep olduğu sağlık sorunları
  3. Nakhon Sawan Grubu: 2011 Tayland Sel Felaketine yardım götüren Kızılay ve Kızılhaç üyesi kurumlar ve yapılan tıbbi yardımlar
  4. Si Saket Grubu: 2011 Tayland Sel Felaketi sonrası ortaya çıkan mental ve psikososyal sorunlar, yapılan psikososyal destek faaliyetleri
  5. Nonthaburi Grubu: 2011 Tayland Sel Felaketine yardım yapan DDPM (Department of Disaster Prevention and Mitigation), FROC (Flood Relief Operation Center) gibi yerel kurumlar ve Sınır Tanımayan Doktorlar’ın yaptığı tıbbi yardımlar
  6. Bangkok Grubu: 2011 Tayland Sel Felaketi sonrası temel sağlık hizmetleri

Koordinatörlüğümüzün “Sel Felaketi – Tayland 2011” konusunda hazırlamış olduğu raporlara ulaşmak için ilgili rapora tıklayınız.

Afet 7 – TİY Organizasyonları – TAYLAND 2011 SEL FELAKETİ

Afet 7 – Sağlık Sorunları – TAYLAND 2011 SEL FELAKETİ